marți, 1 mai 2012

Placinta cu iaurt

 Un deliciu pentru cei mari dar mai ales pentru cei mici ;)
Puteti folosi foi din comert, dar aveti grija sa ungeti foaie cu foaie cu unt/margarina, altfel se farama .

Ingrediente:

Foi : 150 g margarina, 3 cani faina (600 g), 1 ou, 3 linguri zahar, 2 linguri cu varf smantana,   1praf de copt. 

 Umplutura: 1 galeata iaurt natur (900 g), 7 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris (se poate si fara),o esenta vanilie fiola, stafide

Foile: Se freaca margarina cu zaharul foarte bine. Eu am adaugat zahar pudra ca sa se topeasca mai repede, apoi am adaugat oul,  smanatana, faina + praf copt si am framantat usor. Posibil sa va mai intre faina, caci este un aluat fraged si trebuie sa iasa mai tare.

Dupa ce ati framantat aluatul, bagati-l la frigider pana pregatiti umplutura.


 


Umplutura: 1 galeata iaurt natur (900 g), 7 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris,vanilie, stafide

Se mixeaza oualele , apoi se adauga zaharul pudra si se amesteca pana se ce zaharul e topit. Apoi adaugam iaurtul si amestecam bine, apoi grisul,vanilia si stafidele.


  












Ungem tava cu margarina si ne ocupam de foi care sunt putin cam pretentioase. Daca vreti puteti folosi si foi de placinta din comert.




Impartim in 2 cocolosul de aluat. Prima parte incercam sa o intindem putin cu podul palmei pe masa foarte bine pudrata cu faina. Intindem usor cu facaletul o foaie, mai presaram din cand in cand faina dedesubt, altfel se rupe.

Intindem prima foaie in tava




 Punem umplutura , cu lingura usor intindeti stafidele pe toata suprafata tavii, altfel se ingramadesc toate in mijloc si asezam o alta foaie deasupra. AVETI GRIJA cum manevrati foia caci eu de data sta am rupt-o si a trebuit sa o "peticesc" ;))))))))

 Dar nu va suparati daca nu iese aspectuasa caci dupa ce o gustati o sa innebuniti de gustoasa ce e!
O tineti la cuptotorul preincalzit, cam 30-40 la foc potrivit.
Pudrati cu zahar pudra vanilat
Si o portionati abia cand e complet racita, altfel riscati sa se farame
Sa aveti pofta !!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu