vineri, 16 martie 2012

RETETA de WEEKEND :Pui asezonat cu legume si ciuperci umplute

Bucatar invitat : Katalin

Se pregateste o jumatate de pui sau 1 pui (depinde pt cate persoane  doriti sa pregatiti).
Puiul se maseaza cu sare , piper si scortisoara iar la urma se unge cu ulei de masline. In tava in care adaugam puiul , ungem cu foarte putin ulei, asezam jumatatea de pui apoi se va adauga apa calduta pana la jumatatea puiului si se baga la cuptorul preincalzit.


Intre timp curatam 2-3 cartofi, 2 morcovi si ii punem la fiert intregi. Cand sunt patrunsi bine dar nu sa se sfarame, se scot din apa , se taie in bucati potrivite (forma de pai) si se gratineaza in putin ulei de masline pe tefal.


Ciupercile proaspete le curatam de coaja, le taiem felii si le incingem in putin ulei de masline, pana se patrund peste care adaugam rondele de praz pana se inmoaie...peste care se adauga legumele gratinate.

Se adauga sare, piper, 1 catel usturoi strivit si maruntit, apoi se adauga vin alb pana la juma compozitiei, se acopera cu capac ca sa se amestece bine aromele, dupa 2-3 minute luam capacul si lasam sa scada. Cand a scazut vinul , luam de pe foc.

Verificam daca a scazut apa din tava puiului. si cand consideram ca e patruns, scoatem tava din cuptor.
Alte ciuperci intregi, fara codite se umplu cu cuburi mici de sunca afumata si cuburi de cascaval si se baga intr-o tava la cuptor. Se patrund foarte repede.


Asezam jumatatea de pui pe o farfurie mare, inconjurat de legumele gustoase si imbatate de vinul bun, asezam ciupercile intregi umplute cu sunca si cascaval...si e numai bun de savurat.


Sa aveti pofta !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu