vineri, 25 noiembrie 2011

Invartite cu scortisoara, alune si miere

Ingrediente:
600 g faina
2 oua
4+3 linguri zahar
1 cub drojdie 25g
unt/margarina 50+50g
200 ml lapte
1 vf cutit sare
coaja de portocala/mandarina
alune macinate
miere
Framantam un aluat din: faina + oua + ( drojdie dizolvata in lapte caldut + 4 linguri zahar) + 50 g unt inmuiat usor la cuptor microunde+sare+coaja portocala. Lasam la dospit.

Cand aluatul a crescut, il intindem in forma de dreptunghi gros de 0.5 cm. Presaram pe foaia formata 3 linguri zahar , alune, scortisoara . Apoi pliem marginile foii catre interior, formand un dreptunghi mare ( de sus in jos), apoi inca odata formand un dreptunghi mic( de la stanga la dreapta).

Lasam 10 min sa patrunda aromele in aluat apoi intindem iar o foaie care sa aibă grosime de 0.5 cm pe care o rulam strans ca si o rulada. Luam o ata si feliem rulada ca si cum am face nod ( felii de 2 cm latime) . Feliile le asezam orizontal in tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt, lasand putin loc intre ele pentru a putea sa se desfaca frumos .

Se mai lasa pe tava 10 min, apoi se baga in cuptorul incins la 180 grade primele 15-20 min, apoi se da la o temperatura mai mica ( 5-10 min) pana cand sunt coapte complet.

Cand sunt scoase din cuptor se ung bine cu miere pe toata suprafata si se aseaza pe o tava .
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu