vineri, 9 martie 2012

Mucenici moldovenesti -de post



Si acestia se fac la fel ca si cei de dulce, numai ca excludem oul , iar in loc de lapte punem apa calduta cu esenta de rom si in loc de margarina, punem ulei.


Aluat: 
 0.6 g faina  
 4 lg miere
 0,3 l lapte 
 40 g drojdie proaspata 
 3-4 linguri ulei 
 sare
 MIROASE: 2 pliculete zahar vanilat, esenta de rom, coaja de portocala




Am modelat alta forma ca sa-i pot diferentia.
Am facut 2 fitile de 1-1.5 cm grosime, lungime 35 cm pe care i-am sucit unul dupa altul, am inchis ca un covrig, lipind legaturile bine si ruland si apasand usor cu podul palmei ca sa fiu sigura ca nu se desfac .

Cand asez in tava, formez din acest covrig 8 -uri, avand grija ca lipitura covrigului sa fie dedesubt.

Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu putina apa, apoi miere  muuulta, presarati nuca, scortisoara sau nuca de cocos.


Sa aveti pofta !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu