6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
zahar vanilinat
un praf sare
Separam albusurile si galbenusurile – albusurile le dam la
rece, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de faina. Se freaca
bine, pana are compozitia unei alifii si este perfect omogena. Apoi se bat
albusurile spuma impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare.Se
omogenizeaza albusurile si galbenusurile cu o spatula de lemn, se adauga restul
de faina, amestecand incet, de jos in sus.Tava in care am pus hartie de copt , aluatul ,fructele spalate
si lasate la scurs (azi am folosit capsuni de la congelator ,inse se poate face
cu orice fruct) se baga in cuptorul preincalzit la 240 grade!
Dupa apx 20 -25 min
se face proba "scobitorii" si daca este uscata se inchide focul.
Cand s-a racit se pudreaza cu zahar sau serveste ca atare!
votez reteta 8
RăspundețiȘtergereArată delicios!
RăspundețiȘtergereVotez!!! (Gabriela Petre)
RăspundețiȘtergereBravo ...arata superrrr trebuia sa tai o bucatica .Votez(dedu ramona)
RăspundețiȘtergere