luni, 26 martie 2012

Reteta 8 - Madalina Andrei - Pandispan


Ingredinte pandispan:
    6 oua
    6 linguri zahar
    6 linguri faina
    zahar vanilinat
    un praf sare

Separam albusurile si galbenusurile – albusurile le dam la rece, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat si  jumatate din cantitatea de faina. Se freaca bine, pana are compozitia unei alifii si este perfect omogena. Apoi se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si cu un varf de cutit de sare.Se omogenizeaza albusurile si galbenusurile cu o spatula de lemn, se adauga restul de faina, amestecand incet, de jos in sus.Tava in care am pus  hartie de copt , aluatul ,fructele spalate si lasate la scurs (azi am folosit capsuni de la congelator ,inse se poate face cu orice fruct) se baga in cuptorul preincalzit la 240 grade!

 Dupa apx 20 -25 min se face proba "scobitorii" si daca este uscata se inchide focul.

Cand s-a racit se pudreaza cu zahar sau serveste ca atare!










4 comentarii: