Nota : la torturi folosesc numai zahar pudra ca sa se topeasca mai repede
BLAT :
5 oua
2+2 linguri zahar
5 linguri faina + 1 plic praf copt
2 plicuri zahar vanilat
sare,
Se bat albusurile cu 2 linguri zahar + sare. Se freaca galbenusurile 2 linguri zahar. Se amesteca compozitia, omogenizand-o usor, iar la final faina+praful de copt. Se toarna compozitia in forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la cuptor 20-30 minute.
CREMA:
1 strugure+capsuni dintr-un compot/fructe de padure
250 gr mascarpone
500 gr branzica de vaci dulce
50 gr. zahar
1 strugure+capsuni dintr-un compot/fructe de padure
250 gr mascarpone
500 gr branzica de vaci dulce
50 gr. zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta vanilie (fiola)
dulceata de visine/cirese
200 gr frisca lichida +1 lingura zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
Se bate branzica de vaci cu mascarpone, zaharul si cu zaharul vanilat. Dupa ce s-a racorit blatul, il incadram iar in forma de tort si intindem crema de branza si se lasa 1/2 ora la frigider. Apoi se pun deasupra boabe de strugure si celelalte fructe.
MOD DE PREPARARE:
Se bate branzica de vaci cu mascarpone, zaharul si cu zaharul vanilat. Dupa ce s-a racorit blatul, il incadram iar in forma de tort si intindem crema de branza si se lasa 1/2 ora la frigider. Apoi se pun deasupra boabe de strugure si celelalte fructe.
Separat intr-o craticioara, punem jumatate de borcanel de dulceata visine cu o ceasca apa si lasam putin pe foc ca sa se dizolve dulceata si sa formeze un sirop. Il lasam 2-3 minute apoi il turnam peste intreaga suprafata a tortului , apoi bagam iar la rece pana pregatim frisca cu o lingura de zahar cu care ornam tortul si lasam la frigider cel putin 2 ore.
Sa aveti pofta !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu