miercuri, 5 septembrie 2012

Pizza de casa



Aluat:
350 g faina (eu folosesc Boromir 000, mi se pare cea mai buna pt toate)
1 cub 50 g drojdie proaspata + 1lingurita zahar +1/2 lingurita sare  amestecate cu o cescuta de apa calduta, presarat putina faina si lasam 5 minute s ase ridice maiaua.
Apoi amestecam cu faina, framantam, adaugam apa calduta daca mai e necesar si adaugam si ulei de floarea soarelui, cam 3 linguri.

Formam un guguloi , acoperim cu prosop si lasam la crescut undeva la cald sau ferit de curent  cam 30 de min.

Intre timp pregatim Ingredientele de deasupra:

Am folosit :
1 ou mare
2 linguri de sos rosii/bulion/ketchup
putin unt/margarina de prajituri pt uns tava
6 felii mari salam uscat afumat
cateva cuburi sunca
cateva felii bacon
ciuperci proaspete/conserva( eu am avut pastrate in congelator codite de la ciuperci  folosite la alta mancare, asa fac de fiecare data, coditele le congelez pt pizza ; le bag in putina apa rece pt dezghet , storc bine , feliez daca sunt coditze mari si adaug pe blat, yamyyy)
1 rosie mare
1 ardei mic rosu
1 ardei mic verde
masline
cascaval ras mare

Intindem blatul pe masa pudrata cu faina din belsug, ungem tava cu putina margarina de  prajituri, asezam in tava ( de aragaz sau mai lunga) blatul si il ungem bine cu bulion ( fragejeste blatul foarte bine).

Dam drumul la cuptor pentru a fi incins cand bagam tava.

Asezam peste blatul cu bulion ingredinetele(fara ou si cascaval):

Oul il batem cu putina sare si adaugam peste tot amestecul, si miscam tava de sus in jos pentru a se strecura oul printre ingredinete, aveti grija sa acopere tot blatul.

Apoi presaram cascavalul ras mare si introducem tava in cuptor. La mine s eface cam in 15 minute, urmaresc ca fundul blatului sa fie copt si nu ars.


 Sa aveti pofta !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu